Woonaccenten voorjaar 2016

Wanneer de dagen weer lengen en de aarde opwarmt,  wordt het tijd is om te kijken naar  de accenten voor interieur en tuin in 2016. Alhoewel De Plataan enerzijds tijdloze, karaktervolle en vaak unieke producten biedt, zijn er toch steeds accenten waar te nemen. Dit houdt het aanbod en uw interieur zowel vertrouwd als verfrissend.

De grootste verandering voor 2015 was toch wel de natuur in huis brengen en dat eerlijke, tijdloze  en robuuste materialen weer algemeen gewaardeerd zijn. Woontrends veranderen (gelukkig) niet zo snel als modetrends. Op de meeste van de huidige trends wordt in 2016 dan ook voortborduurt.

1 – Poeder- en huidskleuren zullen in 2016 steeds meer het woonbeeld gaan bepalen. En dan in het bijzonder in aaibare materialen. Denk aan textuur en reliëf. Heel verleidelijk om even aan te raken. Poeder- en huidskleuren combineren ook prachtig met goud, koper en verschillende tinten wit en grijs. Ook de kleur van het jaar 2016 – okergoud- vormt een warme combinatie met deze tinten. Naast deze poeder- en huidskleuren is er ook plaats voor terratinten.

verf 1 plataan voorjaar 13plataan voorjaar 6

2 – De natuur naar binnen halen en botanisch wonen. Daar is ie weer; het ‘natuurlijk wonen’ ook wel ‘botanisch wonen’. De natuur wordt naar binnen gehaald in de vorm van planten, maar ook botanische prenten en afbeeldingen. In het bijzonder ga je veel blauw- en groentinten zien. Denk hierbij vooral aan groentinten als mosgroen en flessengroen en donkere en lichtblauwe tinten, veelal met een vergrijsde ondertoon. Vooral de warme kleurtinten binnen blauw en groen zijn in trek. Ook de metalen als (rosé)koper, (mat), goudgeel, tin/lood en platina zullen we in 2016 meer gaan zien. De natuurtinten zijn een tegenhanger van de poeder- en huidskleuren maar combineren daarentegen wel in heel veel gevallen prachtig met elkaar. Tenslotte blijven natuurlijk de pure, eerlijke en natuurlijke materialen als hout, linnen en wol tijdloos mooi. Wat betreft de planten-en bloementrend 2015; hier wordt in 2016 op voortborduurt. De groene woonstijl wordt expliciter dan in 2016. Botanisch wonen en hiermee het buiten naar binnen halen blijft, ook in 2016.

plataan voorjaar 4  botanisch 2 botanisch

3 – Ronde, ovale vormen waren in 2015 al enorm in opkomst en in 2016 wordt dit alleen nog maar meer. Voordeel voor kleinbehuisden want ronde vormen nemen minder ruimte in en geven een huis al snel iets extra’s. Daarnaast brengen de zachte vormen meer contrast en geven ze een speels karakter in het interieur.

beonlamp

4 – Breisels en haakwerk
De gebreide poefs en kussens waren in 2015 al te zien en ook deze trend zet door. Comfortabel wol als kussen of plaid. Het brengt een warm en behaaglijk gevoel en is heerlijk ook nog in het nog kille vroege voorjaar. Het laat zich prachtig combineren met een ‘luchtigere’ stof als linnen. Hiermee wordt direct een link gelegd naar de natuurlijke woonstijltrend.

plataan voorjaar 12 plataan voorjaar 11

5 – Kleur van het jaar
De kleur van 2016 is okergoud, als opvolger van CopperOrange (koperoranje) in 2015. Okergoud symboliseert een kruispunt; een interessant punt vanwaar je twee kanten op een mooi uitzicht hebt; het belang van tradities aan de ene kant en de zin van verandering aan de andere. Nooit eerder was het zo belangrijk verschillende stijlen en benaderingen beiden, gecombineerd een plek te gunnen. De boodschap van Okergoud is dus vooral ’looking both ways’. Een goudachtig okergeel; een kleur die fel genoeg is om de aandacht te trekken, goed te combineren is met vele andere (poeder)tinten welke we ook veel zien en toch warm genoeg om comfort te bieden.

  okergoud plataan voorjaar

Speak Your Mind

*