Wonen in 2015

1. Back to nature met botanische prints en natuurlijke materialen

Haal de natuur letterlijk in je interieur met natuurlijke vormen en producten.  Je kunt een ‘botanische touch’ creëren door een mooie tak in een vaas of een mooie pot met stijlvolle plant als stilleven. Maar ook andere natuurlijke vormen en materialen mogen niet ontbreken.

tak 1be pure stoel rough 4vachttak 4


2. Metalen – Koper

Koper is dé kleur van deze winter. Maar ook andere metalen kom je meer en meer tegen in het interieur. Wanneer je deze kleuren gebruikt, komt er een industrieel interieur tevoorschijn. Maar ook brons en zelfs industrieel-‘goudkleurige’ accessoires met een verweerde look gaan in 2015 voorbij komen.

madam-stoltz-fotoframe-koper-13x18mdame stolz rek

 

3. Ambacht

Vintage en handwerk blijft. Ambacht is puur en spreekt voor zich. De (maatwerk) meubels en accessoires van Hout van Toon passen hier mooi in. Er is meer waardering voor materialen en persoonlijke producten worden weer van zolder gehaald. Mandwerk (zowel riet als metaal) wordt het helemaal voor het jaar 2015 en niet te vergeten het handweefgetouw. De eenvoud van prachtig geweven hennep.

hvt3

4. Volume en kleurgebruik

Een opvallende trend in het interieur is het gebruik van losse en gestapelde elementen. Opgerold of ingepakt met touw, het kan allemaal. Het geeft een enorm volume aan meubelstukken. En vergeet niet de kleur in het interieur. De kleur inspireert de keuze voor welke materialen we gaan. In 2015 mag gekozen worden voor een intens kleureffect. Verschillende winkels in De Plataan tonen momenteel onder andere hoe verschillende kleuraccenten, zoals teal,  oker en warm-rood toegepast kunnen worden. Kom, laat u inspireren en durf!

HiSt 5869

Speak Your Mind

*