Beken kleur: Amazona jeans

In het vorige artikel bespraken we kalk versus krijt. Nu dat helder is, kunnen we verder kijken. Deze keer bespreken we een mooie voorjaarskleur: Amazona jeans.

afb nb

Een bijzonder prettige kleur in je interieur, deze getemperde lichtblauwe kleur. Veelzijdig en subtiel als de kleur is, kun je hem toepassen in verschillende sferen. Van romantisch brocante tot klassiek sportief of naar een stoere strandsfeer toewerken, afhankelijk van de kleuren en materialen waar je mee combineert.

‘Jeans was een lastige kleur om te maken,’ aldus Christel van Bragt van Amazona krijtverf & kalkwas. ‘Het was nog een heel gestoei om de juiste tint te pakken, sleets, warm en niet té aanwezig. Blauw wordt snel koel en wij willen juist meer sfeer in huis. De koele tonen willen we toch een warme ondertoon meegeven.’

De kleuren
Alle kleuren van de Amazona krijtverven zijn gemaakt van natuurlijke pigmenten. Deze geven de ‘diepte’ aan de verf, die gedurende de dag, meekleurt met het zonlicht. Het ‘oog van de meester’ is nodig om deze ambachtelijk gemaakte verf op de juiste tint te krijgen. Het werk van de ware kleurmeesters.

100% ecologisch
De Krijtverf van Amazona is 100% ecologisch. Dat betekent dat de verf volledig biologisch afbreekbaar is. Samengesteld met hoogwaardige, minerale grondstoffen en natuurlijke pigmenten. Natuurlijk volledig vrij van oplosmiddelen en weekmakers.

Speak Your Mind

*