Aardse wortel-sinaasappel soep

Het roer om

De aardse, maar toch zoete smaak van de wortelen en de pit van de sinaasappels laten zich met succes combineren tot een verrassende en prachtige soep. Probeer het eens!

wortel-sinaasappelsoep 8 wortel-sinaasappelsoep 9 wortel-sinaasappelsoep 7 wortel-sinaasappelsoep 6

6-8 PERSONEN

Ingrediënten:

2-3 el olijfolie
1 rode ui fijn gesneden
2 teentjes knoflook gehakt
1 hele peper fijngesneden
1,5 cm stukje gember geraspt
schil van 2 sinaasappels
8 middelgrote wortelen, gehakt in gelijke brokken
1/4 kop gedroogde linzen (optioneel)
4 kopjes kipbouillon
2 eetlepels honing
sap van een halve sinaasappel
zout en peper naar smaak
gehakte koriander voor de garnering

Bereiding:
Verhit de olijfolie in een middelgrote tot grote pan en licht bak de ui, knoflook, peper, gember en schil glazig (ca. 2-3 minuten).
Voeg de wortel en linzen (indien van toepassing) en roer een minuut. Voeg de bouillon toe en kook dit 40 minuten of tot de wortels gaar zijn.
Mix de soep met een staafmixer of keukenmachine tot een glad en romig. Voeg de honing, sap en kruiden en kook op het vuur nog 5 minuten.
Garneer met vers gehakte koriander en serveer direct!

Koriander en chillie boter recept

Ingrediënten:
75 gram boter

2 volle eetlepels gehakte koriander
1 hele chili
snuifje zeezout

Bereiding:
Combineer alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een gladde massa.
Verspreid over warm geroosterd brood.

 

 

 

bron: souvlakiforthesoul

Speak Your Mind

*